LA..LA....laa.. happy together 4'EVER!!!

Daisypath Anniversary tickers

Selamat Datang ^_^

Ini adalah personal BLOG ibu ANNUR!

kawan-kawan juga dijemput untuk singgah ke

BLOGSHOP GOBOK ANNUR

GOBOK_ANNUR ~ Your Quality.Affordable.Muslimah.Apparel Wardrobe

Monday, February 3, 2014

PENGALAMAN KEDUA : TIP MENGURANGKAN SAKIT CONTRACTION



ASsalam,FEBRUARY 2014 sudahhh, serius blog ni sgt sunyi last year .walaupun byk hal yg berlaku... ada yg masih dalam older DRAFT lagi..huhu. sgt tak happening kan...

well, saya berazam utk kembali menaip disini dgn lebih kerap ! ia INsyaaALLAH :)

dgn penuh syukur. saya ingin annouce yg sy sudah pun menjadi ibu kepada 2 org anak syurga kurniaanNYA

Ahmad Ammar Nu'man adalah putera pertama kami :)
Namanya saya pilih...dan sy berdoa dia akan membesar menjadi seorg AMMAR .. ameen


sy nak share sket pengalaman sy bersalin ritu 1/1/14 utk second baby :)

tip ini sy buat based on advise org dan ia berkesan utk sy (y) tp lain org lain carakan, boleh try ikut kesesuaian ;)

tip mengurangkan sakit contraction..
1] berjalan.. sakit pun keep walking, slow2 akan hilang :) insyaaAllah
elakkan melayan mild contrraction dgn baring2 saja.. nanti stress . sy 1st pregnant dulu la...

kali ni sy byk kan berjalan dlm wad sambil tu berdoa semoga boleh bersalin dgn mudah.  [sy kena admitted sebab doc plan utk induce sy due to diabetic --alhamdulillah sy tak kena induce sbb 1 attemp utk induce tu sy hilang dr bed, berjalan2 punya pasal.. 2nd attemp pagi on my EDD, alhamdulillah juga sbb bukaan da 4cm so doc kata tak perlu induce :) ]

2] minum air masak[maybe sbb sy ada diabetis, so asyik dahaga]
tp it work la! siap sy tidur peluk botol air.. each time ada surge, sy minum air... kalau air zamzam lagi bagus rasanya..masa tu da mlm.. mmg ngantuk, tp sakit menyebabkan sy tidur ayam :) minum air kerap sampai satu jug tepi bed tu abis.. siap request dgn JM tlg tambah air...

3] mkn kurma
ni utk bagi tenaga, sakit tak terasa sgt bila kita ada tenaga.. ini sy lah :) sambil mkn tu selawat. doa mudah2an khasiat kurma itu dapat bantu proses bersalin nanti dgn izinNya..

4] visualization
ini berkesan utk sy, mungkin sbb daya imaginasi sy tinggi sket :p
each time contraction, sy happy :) dgn berimaginasi visual yg bukaan serviks saya semakin bertambah secara semulajadi... no stress2. happy2 yeay, baby da nak keluar .. keep praying..  inshaaAllah everything will be okey

5] zikir
antara zikir yg paling famous utk mudahkan kelahiran , " zikir Doa Nabi Yunus Dalam Perut Ikan Nun

لاَ إِلَهَ إِلاَّ أَنتَ ، سُبْحَانَكَ إِنِّي كُنْتُ مِنَ الظَّالِمِينَ
 Laa ilaaha illa anta. Subhaanaka, innii kuntu minaz zhaalimiin

“Tiada Tuhan melainkan Engkau (ya Allah)! Maha Suci Engkau (daripada melakukan aniaya, tolongkanlah daku)! Sesungguhnya aku adalah dari orang-orang yang menganiaya diri sendiri”.(QS Al-Anbiya’ : 87).

mula tu masih mampu amalkan zikir ni :)
tapi bila surge contraction makin kerap ..da mcm ke laut pula sebutannya.. risau pula jd lain maksudnya. jd sy amalkan zikir paling pendek yg mampu di baca "  الله أكبر‎; Allah Maha Besar .. sy baca zikir ini sambil mengunakan kaedah no 4 iaitu visualization... sy membayangkan bukaan serviks sy makin besar [ walaupun tidaklah besar mana hihi :) --slow but steady , alhamdulillah. ]

alhamdulillah proses kelahiran bermula lebih kurang pada jam 7;15pg 1/1/14
malam sebelum tu... tidur2 ayam sy bertemankan bunyi mercun pop-pop diluar ... org di dunia luar leka menyambut tahun baru... sy bertarung nyawa utk lahirkan khalifah Allah.Semoga Ammar juga bakal menjadi pencetus ummah dr kelalaian dan kelekaan duniawi... kembali kepada fitrahNYA.

Mengikut jangkaan awal doc Normah EDD sy adalah 1/1/14.. dan sesungguhnya TakdirNYA itu yg tertulis buat putera saya ini . Alhamdulillah , syukur juga langkah awal yg diamalkan sy pada minggu2 terakhir utk mengelakkan episiotomy dgn Urutan Perineum dgn VCO berkesan dgn izinNYA :)
Jadi tiada jahitan . Boleh cuba teknik2 di atas ini ya. Semoga bermanfaat :)

Thursday, March 28, 2013

2013! WE LIKE TO MOVE IT

assalammualaikum, lama nya blog ni sepi dr entry terbaru!
inshaaAllah akan cuba update selalu mulai hari ini.. rasanya entry terakhir adalah tahun lepas... oh..oh.. semoga dikurniakan Allah kerajinan untuk update :-)

Perkembangan Annur sgt memberansangkan, dia da pandai sebut Alif,  BA, Ta...1,2,3,4,5,6,7,8,9 ( dgn bunyi bahasa dia la.. ada yg clear,  ada yg tak clear)... oleh sebab kerap tgk cerita Upin Ipin, byk perkataan yg dia belajar melalui cerita animasi itu. Contohnya, 'Aman...Aman...[ni sorakkan masa upinipin ada sukaneka tu] `Faham Chegu! [dia akan balas balik mcm upinipin la kalau dengar kita tanya Faham? , ]

Sekarang ini,  Annur dah masuk fasa Potty training. Alhamdulillah.. siang da tak pakai CD, tapi ibu ni kena alert la.. da berapa lama time dia minum... dan dia ada tanda tunjuk dia menahan... haaa, sila la bwk dia ke toilet, walaupun kena angkat dia yg meronta2. .konon2 takda apa tuu.. tp kdg2 terkucil juga dia... tu mmg kena sabar la.. kena bagitahu.. dan sentiasa bagitahu.., 'nak kencing...nak enk-enk..kat toilet. sambil tunjuk toilet..huhu"

Alhamdulillah, semalam dapat berita baik.. berita yg dinanti ~nanti hampir setahun da... apa beritanya? tunggu :-)

Friday, February 3, 2012

2012 .. Februari sudah :)

Alhamdulillah... masih di beri peluang melihat hari ini..:) SYUKUR..

Blog ni da lama tak berupdate,,, ahai, bz ler sgt.ALASAN BETUL :(

Annur sudah semakin membesar.. byk keletah dia yg di simpan dan dirakam...
sekarang da pandai panjat2 gate... tinggi tau,,,
terbaru dia sudah dapat hadiah gherek.... haaa tau apa tuu? tu la basikal.. basikal annur warna pink :)

Dia pun da pandai nak berborak..layan la, walau tak faham,, cuma ada tu bunyi mcm "shedapp" lagi2 time mkn @ nenen :) mcm2 betul...hobi terbaru mengemas dapur ibu... bawang, halia semua da jd mainan dia. ada sekali tu , dia buh bawang dgn halia dlm cerek! da la cerek tu cuma masuk air kat muncung je... lepas masak air buat Milo rasa mcm mint jee .. ada halia rupanya.. nak keluarkan terpaksa tonggeng2 cerek tu kena ketuk bagi keluar kat muncung dia... bergeliga betul:) nak tak bg masuk dapur takut nanti jd tak da minat pulak masuk dapur.. jd mcm ibu nih... ahaiiii:(

Sekarang tgk ibu pakai tudung je, cepat2 ikut. tau ler ibu nak bukak pintu dan keluar...:) alhamdulillah. tgk ibu solat, sibuk juga tertonggeng2 depan sejadah nak solat.. kenalah bentang lagi satu sejadah utk si Annur:)
Nampak tudung , pandai pulak amik tutup kepala dgn muka2 sekali da tu jalan nonong jee..

Nak upload picture take time pulak... semenjak hp SONY dah arwah... leceh sket... ALASAN

Byk betul alasan... syuh..syuh jauh AKU INGIN MAJU TANPA ALASAN LAGI .....YEAH
INSYAALLAH> Ya Allah bantu lah aku dalam segenap urusan dunia dan akhirat ku. amin

Thursday, November 10, 2011

KISAHNYA DI THAI...

Salam, emmm… lama tak berblog.agak sibuk sampai tak updated sambutan hari jadi ANNUR HASSAN punn…KISAHNYA DI THAI…!

Sebelum cerita pasal Annur birthday tu, nak ucap takziah kepada warga THAI yang sedang hadapi musibah banjir besar sekarang ni.Tengok TV, depa kata 2/3 Thai sudah ditenggelami air akibat banjir!!.. Terbaru BERNAMA melaporkan situasi disana bertambah baik apabila banjir mulai surut :).  Dan sekarang, mereka yang berada di Pantai Timur pun sedang buat persiapan untuk hadapi kemungkinan banjir disamping buat sambutan HARI RAYA HAJI <>

Banjir ini adalah yang terburuk di Thailand dalam tempoh 5 dekad. Sekarang hari-hari hujan di Malaysia pula, so kita pun kena bersiap sedia. Bukan pasal banjir saja, tapi kemungkinan tanah runtuh pun boleh jadi dengan keadaan cuaca sekarang tau.. Semua kuasa ALLAH!


OK ini kisah di Thai jugak lah-KRABI >> AO NANG , KRABI!!!

Sebenarnya, masa kami ke Thai <16-19 Sept> memang da start banjir dah. Tengok berita kat sana, tak faham apa pun- tu yang tengok je = tau ler banjir . Alhamdulillah tempat yg kami pergi tak terjejas time tu. Yang effected mula-mula area Utara Thai. Krabi ini terletak di bahagian barat wilayah Selatan Thai,

Kami dan officemate dari Wingspan . Ni kira family day gitu…



1st DAY>>> 16 sept <="" anak="" birthday…="" hari="" malaysia="" p="" year="">

Truly ckp ini 1st time juga aku naik flight !! Hehe ….Sampai petang tu kami menginapkan
Aonang Princeville Resort .. Memang syok tempatnya>> makanan HALAL.

Petang tu aktiviti santai geng Wingspan. Kami< ibu +annur > duk posing2 tepi kolam…
Lepas tu terus dinner ..then potong kek … ada gak aku bwk APOM LADYBIRD tempah khas utk Annur !

2nd DAY >>> Aktiviti Elephant Tracking !!
Lama gak perjalanan ke tempat tu.. Adalah lebih sejam!!! Mmg tido ler dlm van tu...Mmg mendebarkan!!... Tang dia panjat bukit kecik tuuu..hai macam nak tergolek..Alhamdulillah> Annur behave tak byk ragam ,, duk observe saja.




L epas tu kami gi tempat Rafting…sebelum depa  rafting, kami berjalan kaki dalam 10 minit ke tempat air terjun tapi kami  tak terjun lor..dan tak rafting..Cuma layan feel sambil posing2 dan menikmati keindahan alam ciptaan Allah >>> Subhanallah!! Tenang  dengar deruan air yang deras mengalir :). Syok!

Lepas tu kami pun balik ke resort.. Ada yang yg teruskan adventures dengan main XTV.. Tapi kami da tak larat la.. Hubby kata rafting tu sangat mengujakan… emmm… tunggu lain kali ler, aku rafting dengan Annur kat mana-mana sungai…haiiii.

MaLAM >>dinner..mmg terbaekkk kat resort ni  >> SHEDAPP

3rd DAY>> AKTIVITI KE LAUTTT
Betul lah kami ke laut.. Naik bot tuu… Syukur , tak mabuk laut.. Cuma en somi je yang rasa nak muntah..rasa je… hai tak biasa kot… ceh, Annur steady jer… dan kerja nya observe saja.. Org kacau baru gelak2 .. Jalan pun tak berapa mahir time tuu.. ><

Kami singgah 3 Pulau … pulau pertama main2 dengan ikan warna2.. Heheh.. Tp time tu panas gak.. Pulau kedua pun macam syok… tapi sebab ramai sangat orang tu jadi macam x best sket…

Pulau ketiga >> makan2. tapi sebelum tu depa sempat snorkelling sekejap .. Sebab hujan la pulak.. Makan mmg syok bagi ku..huhu .. Tp hubby tak sedap perut >> mcm mabuk2 laut sket..haii.. Kami steady ler..hehehe

Balik dari pulau tu sempat lah kami berendam… huiii..mula2 mmg x sabor ler. Nak terjun. Tapi me kena tunggu turn lor.. Tunggu hubby naik bot balik!!... Dapat ler snorkelling!!! Nasib ada simpan contact lens masa kawen dulu lagi… alhamdulillah, dapat lah aku melihat keindahan alam lautan!!! Subhanallah >> amazing:)






Balik to..kami dibadai hujan!!! Agak lebat gak lah… mmg tido ..dalam hujan <

Sampai ke darat ingat boleh hooyeh..sebab da penat sgt!.. Sekali kami mendarat kat tempat lain pulak!!!..kena naik tram gitu… mcm lori . Masa naik bot pagi memang depa resort je… tp sebab faktor  air pasang surut lain-lain> tu yang kena mendarat tempat lain.. Naik2 tram tanya tourist guide tu berapa lama nak sampai.. Dia boleh buat lawak lagi sejam..semua da berdengus je… penat ler…

Petang tu aku sempat memanjakan badanku yang keletihannn… pakej holiday ni ada free massage>>amik oil massage dan tambah scrub >>so Cuma 500 bath jee>>rm50 !!!.. Berbaloi :) aku ni mmg tak pernah ler spa2.. Tapi amoy2 tu kata murah!!!... Aku pun sengeh leh sampai telinga kat en somi..hihik.nasib Annur mau sama amoy2 .. So, time aku ke Spa.. Dia main2 dgn amoy2 ler …bapak da tak larat dohh….huhu..malam tu annur ada mcm nak demam sket.. Tp da standby bwk ubat siap2… dan nak tidur tu dia muntah susu Ibu… maybe perut masih rasa bergelora… sebab ke lautt…siann..

Esoknya kami pun bertolak balik dalam pukul 11pagi…untuk pengetahuan, waktu kat sana lambat 1 jam dari waktu malaysia.

Benda yang agak berguna bila time holiday ramai2 dan macam2 aktiviti adalah jam>>> jgn bagi tak punctual, nanti org tertunggu kita pulak.. Dan untuk senang match>> aku Cuma bawak 2 tudung express HITAM dan CREAM..yeay, sarung je dgn mana2 baju yg sesuai… berbaloi..

My vacation feell good because I'm fully Breastfeeding mum!!! So tak yah pk2 nak bwk botol.. Susu… termos or what so ever!!! Yeaayy enjoy BF 


Alhamdulillah… percutian yg indah!..masa balik kat Airport Karbi hujan..lebat, nasib Airport dia canggih sket dr LCCT, takda lah jalan outdoor utk naik ke flight… masa balik ni Annur ada sket mengaruk… maybe keletihan… tp GOOG gurl… :)

Monday, October 17, 2011

HARI rAYA >>versi Johor...













Salam
ni 1st timer sambut hari raya kat PONTIAN...tp sekejap je..dlm kul 10pg lepas salam2>> kami terus gerak blk kl.. ni pun 1st timer Annur beraya dgn baju raya... dan alhamdulillah dia dah pandai pun jln masa kat pontian...syukur..la ni da laju sket tp stil lum kukuh ..kdg2 jatuh gak...

dan ni 1st time juga beraya tanpa Encik>>> al-fatihah buat arwah...

kami sampai 2 hari awal..so dpt puasa..tp tak dpt g terawih kat masjid sebelah..harap tahun dpn dptlah..
ramai jugak yg ada masa raya pertama. cuma Mimi > pak long n family je kami x dan tunggu.. sbb nak teruskan perjlnan ke utara plak esoknya....

ptg sampai damansara damai..lenggang je... xda org sgt pun..ada pun org2 asli area ni je...mlmnya aku jatuh tangga..sakit blkg sbb kena plak tombol pintu.. tu excited nak mkn mcD...da la org raya mkn ketupat...dan tapau laksa johor ..huhu lazat...

p/s cerita da basi sbb byk agenda sgt september..huhuhu
Annur sudah setahun sebulan>> sudah ada 6 btg gigi..dan pandai potpet2.. org ckp kat h/p dia pun sibuk nak ckp...skrg pandai gak merajuk2... nak sesuatu> x dpt melentun2 bdn kat lantai...haii..bila dpt sengih je dia aiii...skrg x syok hp sony sudah arwah..nak snap2 jd x best kena guna kamera plak... tp skrg prefer rekod guna handycam keletah dia..nanti besaq Annu blh tgk... :)

Friday, August 26, 2011

DIARY RAMADHAN saye ^_*

ALHAMDULILLAH.... syukuran YA ALLAH~ byk yg sudah ku tempuh ramadhan kali ini...semoga usaha dan amalku diberkahi..>>amin

cerita pasal diary..mmg da lama da tak tulis diary..last dulu masa time memula masuk mengaji U>>>after that sudah resign tulis diary daaa... ini diary alaf baru blog ku my_brain..huhu

diary ramadhan ku kali ini ditempuh bersama Annur Hasanah lah...teman setia ku. apa yg kami buat>>

Pergi live show TANYALAH USTAZ di masjid NEgeri sabtu lepas<<>>

memula bangun awal sket, plan nak solat subuh kat sana siap plan nak singgah McD utk mkn ringan2 after sahur kat umah... tp awal kami agak lambat gak... tgh siap2 nak g da azan, so kamikeluar lepas subuh kat umah jee...alhamdulillah, sampai dgn selamat.. masa sampai masih gelap, tapi... penuh gak kereta kat parking tu!

topik aritu>> MENCARI YG HALAL
Ustaz Mohad Amri Abdullah, Penolong Pengarah Kanan Hab Halal, JAKIM
mmg kerja wajib nih>>> nak jadi darah daging kan..
sapa yg tertinggal blh Download kat sini > TANYALAH USTAZ
khuyuk nye ~~~ budak bertuah ni mandi kat masjid :)

mula tu, sampai2 terus aku masuk bilik seminar tempat khusus kawen dulu.. tp segan le plak>> cik annur baru bangun...x mandi lagik..so, aku kuar g mandikan dia...dah tu duk le kami kat dlm tu mendengar perbincangan tentang halal nih..dah tu boss panggil ajak lepak anak beranak kat luar tgk dr big screen jeee

alhamdulillah,ada yg dpt di rungkai daaa kesangsian aku>> pasal isu Rennet dlm keju>>>  dulu pernah heboh gak pasal isu keju nih..sehingga membantutkan kesukaan aku terhadap keju..huhu..ni aku nak selit cerita pasal keju dan arwah encik...huhu..

~~~~~setiap kali arwah encik dpt gaji tiap2 bln , dia selalu akan tanya kami 2 org, aku dan fakar abg ku..sbb time tu kami dua je yg sekolah pg, "Ada apa2 nak kena bayar tak?? duit buku ke @ ada nak beli apa?" masa tu pagi lepas subuh.. dia siap2 nak g kerja dah..kami plak siap2 nak g tunggu bas sekolah pakcik hadi...puaslah aku pk apa yg memerlukan duit utk dibayar ek..seingat aku time tu aku tingkatan 1...si fakar tu cepat je cakap dia nak beli but kasut bola dia>> berapa byk kasut bola ler ko nih..asyik2 kasut bola baru.. bila encik tanya aku lagi... yg aku terfikir nak makan KEJU...huhu, iyalah time tu baru jinak2 nak jd org poteh.. mkn keju...aku dengan confident kata "Zanariah nak beli KEJU je encik">>>

encik sentap jap... keju??? "KEJU je..?lain-lain takda?" aku yg naif pun kata "iya,keju jee?" dia pun bg aku sepoloh ringgit>> yg time tu agak bear nilainya utk aku g main jauh-jauh beli sendiri...wawawa bangga aku dpt duit beli keju sendiri...arwah encik sengeh je time tuuu... cam ada makna x dickp... tp masih aku terpk nape??? sampai ler aku beli dan mkn keju tu..baru aku perasan....Aku cuma nak mkn KEJU, sedang abg aku amik peluang utk dpt satu yg lebih besar nilainya berbanding aku..huhu, napelah aku tak mintak kasut gak ke..? baju ke?? "

masa tu je aku nyesal> skrg aku x rasa pe dah, anggaplah aku jujur dgn encik>> semoga sengeh encik tu tanda bangga dgn kejujuran aku...al'fatihah utk arwah

<<< blk semula pasal halal haram keju...aku da x sangsi lagi>>> janji ada logo HALAL dr JAKIM dan authority yg sewaktu dgn nya dan diiktiraf JAKIM...harap Jakim buat betul2lah kerja diaa...

lepas ni blh g cari keju daaa yeayyyy!



video


Aku dengan rasminya, semalam telah berjaya membuat sehelai baju buat julung kalinya tauu..khas utk ANNUR HASANAH..ibu buat dengan kasih sayang tau..aku guna kain tudung hitam lama aku yg da tak pakai2 pun..dgn kain putih yg patut dulu buat baju nikah ku...x jd guna kain tu sbb beli siap je..hehehe

cube tgk anak ku ni bergaya x???
Terima kasih tak terhingga kepada tuan punya mesin jahit a.k.a SIL ku, kak mohaizah...byk halangan dan cubaan telah aku tempuh dlm membikin baju ini ,,lebih-lebih lagi bila mesin tu disahkan kena hantar services atas sebab yg tak dpt dielakkkan, alhamdulillah siap kejap je dan dekat je SINGER SERVICE CENTER kat kaw. perindustrian TAGO tuuu...dptlah encik hubby lari2 balik amik aku utk hantar mesin tu service... takdir nak rosak time kat tgn aku kan ..redha...INILAH HASILNYA ..SYUKUR SGT2!!!

ANNUR DA ADA BAJU RAYA >>> IBU BUAT KHAS UTK ANNUR

dan Annur pun dah pandai bertahtih tau!!!! SYABAS anak ku..ALLHAMDULILLAH

"YA ALLAH, berkati setiap langkah anakku, semoga langkahnya menuju jln2 yg diredhai MU~ AMIN"

Monday, August 8, 2011

RAMADHAN PERTAMA ...

SALAM RAMDHAN..

Ini ramadan pertama bergelar IBU>> hari ini genap SEMINGGU berpuasa..1 Ramadhan kami sambut di KOdiang.. dan dirancang ~insyaALLAH.. akhir ramadhan kami sambut di Pontian pulak... mesti syok..dpt lah tgk org berbondong2 pergi terawih kat masjid sebelah umah...aku berharap jugak dpt pergi............sayu..

Sayu~ sbb selalu kalau pergi ENCIK yang galakan dan arwah mmg selalu solat jemaah 5 waktu kat masjid tu... malangnya tahun terakhir hayatnya, dia tak dpt pergi terawih.. terlantar di HKL... berbulan-bulan. Masa melawat arwah dulu... dia asyik kata "Encik rugi..encik rugi.." aku tanya rugi apa? dia jawab " Tak dapat pergi terawih kat masjid".. aku pulak hanya mampu bagi semangat dan redakan sebak hati dia utk terus bersabar dan berjuang..."Takpa, nanti kalau encik dah baik.. dapat blk kg..hari-hari pun boleh pergi.."

Tapi siapalah aku untuk melawan takdirNYA...Dia lebih menyanyagi Arwah encik... Semoga Ramadhan ini pun turun membawa bahagia untuk arwah di alam sana...

Dan inilah ramadhan pertama ku tanpa encik....namun aku bersyukur juga diberi kesempatan sambut aidilfitri di akhir hayatnya... sebagai kenangan untuk dikenang..

Persiapan beraya tahun ini sebagai seorg ibu sedikit mencabar>> sbb mestilah kena puasa dulu..huhu.. puasa dan menyusukan Annur... kadang-kadang plak x hengat.. tapi si Annur plak kuat x blh kata..ibu da nak tido pun x lena sbb annur tarik2 rambut suh main sama... ibu x larat la, puasa...ALASAN ... kena lah makan dan minum secukupnya..dan makan supplement>> currently makan set BF shaklee..

Semalam jemput my bro Nain dan family berbuka kat umah... masak Nasi ayam Hainan...>>resepi dari Myresepi..(tqvm)... misi berjaya... Aierin makan bertambah ..maknanya boleh tahan jugak CUKNA ni masak..huhu>> pengkritik tetap ku still kata blh IMPROVE...insyaALLAH. akan diusahankan dilain masa.
Harap segala kekurangan semalam dapat diperbaiki..terima kasih kerana telah menjadi testimoni ku secara tidak langsung... >>aku tak berapa pandai memasak>>> arwah encik pun risau dulu... sbb tu kena lah belajo skrg...., tp hubby ku terror masak, dia bangga sbb ayam yg digoreng nya laris sehingga licin... goreng special!.. iya>> dia mmg rajin try resepi reka sendiri.. dan lebih cekap di dapur

Sekarang plak tgh plan utk menjahit baju raya Annur> tadi da potong surat khabo..hah anak aku nak pakai baju kertas ker?? oooo tidak..tidak.. itu cuma mock-up saja.. almaklum.. dia lum ada baju kurung so kena try n error.. nanti nak try sarung tang leher tu..tgk boleh lepas x lubang yg aku buat kat mock-up baju tu..kalau x kena besaq kan ler sket... da approve, baru boleh proceed gunting kain... hehehe,,tu pun kain try2...kalau jadi >>baru beli kain betul2 plak..macam main kedai jahit plak...

Aku cuma ada 2 MINGGU sahaja untuk projek jahit menjahit ni..!!! sbb mesin jahit pinjam..diulang mesin jahit pinjam perlu dipulangkan kepada tuan punya iaitu SILkuuu.. sebab dia ada misi meng"alter" baju raya anak beranaknya plak... mampukah aku...??? TUNGGU...

p/s> Annur sudah tumbuh 2 gigi atas jugak.. dan dah pandai nak masuk dapur jugak... ooo>>> RAJIN NYEEE....:) dan da pandai turun katil sendiri!!!